Zanger Rients Faber en Gitarist Jorgen Middel zijn een half jaar na het opheffen van de band Krödde in 2019 opnieuw begonnen met het opnemen van muziek. De gezondheid van zanger Rients lijkt door de juiste medicatie onder controle te zijn. Er is dus weer ruimte en energie voor muziek. Omdat alle voormalige bandleden van Krödde de muzikale draad elders hebben opgepikt komt de band niet weer bij elkaar.

Rients en Jorgen hebben, samen met bassist Erwin Blokzijl en drummer Hans Nooitgedacht van de band Muffkutz, een nieuwe band gevormd onder de naam Kriegel. Tijdens een gezamenlijk muzikaal project, waaraan het viertal heeft gewerkt, bleek er een goede chemie te zijn tussen de mannen. Deze samenwerking smaakte naar meer. Inmiddels wordt er gewerkt aan een EP.

Vlak voor de zomer van 2019 verschijnt de debuutsingle Bie Die van Kriegel. Bie die is een akoestisch liedje over de liefde. Het nummer is in eigen beheer op Groninger bodem opgenomen en geproduceerd. Een echt streekproduct!